Jdi na obsah Jdi na menu
 


něco osimpsnovich

 

Na televizní obrazovce se Simpsonovi poprvé objevili v roce 1987, v dvouminutových skečích jako součást dnes už dávno zrušené show Tracey Ullmanové. V té podobě, v jaké je známe dnes, tedy jako samostatný dvacetiminutový seriál, byli poprvé vysíláni o dva roky později, jako první nový "prime-time" animák od roku 1960, kdy měli premiéru Flinstonovi. Za dalších osm let pak Simpsonovi překonali dosavadní rekord Flinstonových v počtu dílů, v roce 1997 oslavili desáté Narozeniny televizní existence a vloni byl odvysílán jubilejní dvoustý díl, ve kterém jako zvláštní hosté vystoupila hudební skupina U2.
Mezi typické znaky Simpsonových patří kromě výborného humoru, trefné satiry a nespočetného množství kulturních odkazů a narážek, také celá řada slavných osobností, které se v nich objevily, ať už samy za sebe, nebo jako hlas nějaké postavičky. Jejich výčet by zabral nejméně celou stránku, ale uveďme alespoň některé: Paul McCartney, Dustin Hoffman, Aerosmith, Magic Johnson, Elizabeth Taylorová, nebo Meryl Streepová. Dalším typickým znakem je takzvaný "freeze frame fun", tedy vtípky, jež postřehnete pouze tehdy, když si danou epizodu pouštíte na videu zpomaleně po jednotlivých obrázcích (frames).

Simpsonovi jsou jednoznačně jedním z nejinteligentnějších, nejvtipnějších a nejoblíbenějších kreslených seriálů, které se kdy v televizi objevily. Za deset let své televizní existence se stali mimořádně populárními mezi diváky (ale získali si navíc i vysoký kredit u televizních kritiků), obdrželi deset cen Emmy a letos dostanou svoji vlastní hvězdu na hollywoodském "walk of fame". Bart Simpson byl navíc časopisem Time zvolen do první desítky nejvlivnějších osobností zábavního průmyslu 20. století, spolu s Beatles, Frankem Sinatrou nebo Stevenem
Spielbergem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář